Welcome to Questions - Ask OpenNMS, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Problems with geolocation (longitud, latitude)

+1 vote
1,386 views
Hi,

I've added geolocation information for a node, but when you open the map I see that this placing in the wrong place, I have seen that information assets shown node does not match the saved in the database.

https://drive.google.com/file/d/0B5vhvRRLRUAVX2YwYWNHeV9pNjQ/edit?usp=sharing

 

Any idea what's happen ?

 

Regards
OpenNMS version
1.12?
asked Mar 17, 2014 by Martí Ivà (510 points)
edited Mar 17, 2014 by DerTak
Hi Martí,

what part have you added?
Have you added the city or the Longitud, latitude?
OpenNMS will try to resolve the city and address assets to coordinates. If you provide the coordinates directly it's using them directly without any lookups via city and address.
So what data have you provided your self?

1 Answer

0 votes
 
Best answer

Hi Martí,

I had a second look at your data.... and if Amsterdam has not moved drastically then it's still on the northern hemisphere.
I guess you have added the coordinats manually. Flip longitud and latitude and you are going to pin point Amsterdam.
In your case the "mixed up" coordinats are some where in the Indian Ozean and are relocated by the geolockup.

So try using the address1 and city asset or provide the coordinates in the right order. If you have a many nodes providing the coordinates directly is recommended to avoid many many geo-lookups if you hit the map the first time.

cu

Markus

answered Mar 17, 2014 by DerTak (5,420 points)
selected Mar 17, 2014 by Martí Ivà
I swap  latitude value for longitud, know is working fine.

Thanks for your help Der Tark.
Just hit the --select best answer-- check mark thing to close this question.
...